Happy Streets officieel geopend

Publicatiedatum: 
22 jun 2020
Het concept Happy Streets is ingezet in de Fenkelstraat en Professor van Ginnekenstraat Oudenbosch. Geveltuintjes zijn aangelegd, plantenbakken geplaatst en fietsenrekken toegevoegd. Hoogste tijd om dit met elkaar te vieren. Vorige week hebben wethouders Jan Mollen en Thomas Melisse de straten officieel geopend.

Samen met de bewoners van de 'Happy Streets' is de opening gevierd. De aanpassingen die in de openbare ruimte zijn uitgevoerd, hebben als doel om zowel de leefbaarheid als de verkeersveiligheid te vergroten. Als dank voor de fijne samenwerking kregen aanwezige bewoners uit handen van Wethouder Jan Mollen een plantje cadeau dat kan worden toegevoegd in de gevel- of achtertuin. 

Wat is Happy Streets?

Happy Streets is een concept, waarmee  vandaag de straat van morgen wordt getoond. Samen met inwoners, ondernemers en gebruikers worden plannen gemaakt om de openbare ruimte anders in te richten. Met de inzet van losse elementen, zoals bankjes, bomen, haagjes en fietsrekken passen we de straat aan. Hierdoor ontstaat er niet alleen meer groen en gezelligheid. Ook verminderen we het verharde oppervlakte, waarmee we denken aan de duurzame toekomst van de straat.