De Riksja fiets komt naar Halderberge

Publicatiedatum: 
6 mrt 2018
Nederland is een fietsland. De gemeente Halderberge is prima geschikt om lekker te fietsen. Hoe fijn is het om de zon op je gezicht te voelen schijnen, de wind door je haren en genieten van het mooie uitzicht. Voor de groep mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, is er een prachtige oplossing. Een riksja, waar plaats is voor twee mensen.

Zij kunnen volop genieten van het fietstochtje, kunnen onderweg mooie gesprekken voeren en ervaringen delen. De fietschauffeur vervoert de mensen veilig en deelt in de ervaringen van de passagiers.

Dankzij een financiële bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds komt de riksja nu ook naar Halderberge, als tweede gemeente in Noord Brabant en daar zijn we trots op.

Voor wie is de Riksja fiets?

De Riksja fiets is voor alle mensen in Halderberge die minder mobiel zijn en misschien ook weinig buiten komen.

Wilt u meehelpen?

Houdt u wel van het maken van een fietstochtje of wilt u helpen om dit vorm te geven in onze gemeente? Geef u dan op via Halderberge@surpluswelzijn.nl of via 0165-313100. U wordt dan uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op woensdag 28 maart. De riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning en de chauffeurs krijgen een training om goed met de riksja overweg te kunnen.