De heer drs. B.J.A. (Bernd) Roks MSc voorgedragen als nieuwe burgemeester van Halderberge

Publicatiedatum: 
25 jun 2020
De gemeenteraad van Halderberge heeft donderdagavond 25 juni 2020 de heer drs. B.J.A. (Bernd) Roks voorgedragen als nieuwe burgemeester van Halderberge.

De Vertrouwenscommissie omschrijft Bernd Roks als een zelfverzekerde en representatieve persoonlijkheid met ruime bestuurlijke ervaring. Zijn stijl van leidinggeven is oplossingsgericht. Hij beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en heeft verstand van zaken. 

De Vertrouwenscommissie is er van overtuigd in de heer Roks een energieke en gezaghebbende burgemeester te hebben gevonden die open zal staan voor onze gemeenschap en daaraan actief zal gaan deelnemen.

Bernd Roks is 43 jaar, is gehuwd, heeft 2 kinderen en woont in de gemeente Etten-Leur. Als wethouder in de gemeenten IJsselstein, Hilvarenbeek en Etten-Leur heeft hij ruime bestuurlijke ervaring opgedaan. Uit dien hoofde heeft hij zich ook kunnen bekwamen in het voorzitterschap en heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd.

Installatie in buitengewone raadsvergadering 

Met de voordracht van Bernd Roks door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.

Het streven is om Bernd Roks op 17 september 2020 tijdens een buitengewone raadsvergadering te installeren als burgemeester.