Cultuurmaand en Open Monumentendag 2017

Publicatiedatum: 
19 apr 2017
Van 8 september tot en met 7 oktober vindt de jaarlijkse Cultuurmaand plaats met de Open Monumentendag op 8, 9 en 10 september en de Open Monumenten Klassendag op 8 september. Dit jaar is het thema: Boeren, burgers en buitenlui. U kunt uw activiteiten voor de Cultuurmaand aanmelden via deze website. Zoals u van ons gewend bent, worden alle activiteiten opgenomen in een kleurrijke brochure die in de maand augustus wordt verspreid.

Oproep aanmelden Cultuurprijs

Tot 1 juni 2017 kunt u, wanneer u betrokken bent op een bepaald cultureel gebied, uzelf of een ander persoon, organisatie of vereniging, voordragen voor de Cultuurprijs. Dat kan door te mailen naar: cultuurcie@kpnmail.nl met een korte motivatie waarom u vindt dat uzelf of een andere kandidaat in aanmerking komt voor een nominatie voor deze prijs. De Cultuurprijs wordt op zaterdag 7 oktober 2017 uitgereikt.

Oproep aanmelden Monumentenprijs

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Monumentenprijs Halderberge uitgereikt. Met deze prijs wil het college haar waardering uitspreken voor het behoud en de wijze van herstel van waardevolle monumentale panden. De prijs wordt uitgereikt aan de eigenaar die zich met passie heeft ingezet voor behoud, herstel of herbestemming van een monument. Ook u kunt kandidaten voor de nominaties voordragen aan de gemeentelijke Monumentencommissie. Deze kunnen tot 1 juni gemotiveerd kenbaar worden gemaakt bij de secretaris van de Monumentencommissie door te mailen naar c.voet@halderberge.nl

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Cultuurmaand en Open Monumentendag? Meld u dan aan voor de Nieuwsbrief bij Monique Otten via 140165 of via m.otten@halderberge.nl.