Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2021

Wethouder Hans Wierikx maakte op 7 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Cultuurmaand en Open Monumentendag

Elk jaar vindt de Halderbergse cultuurmaand plaats, die traditiegetrouw afgesloten wordt met de uitreiking van de Halderbergse Cultuurprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het thema van 2021 is 'Mijn monument is jouw monument'.
pdf Brochure Cultuurmaand en Open Monumentendag 2021 (PDF, 1.1 MB)

De Cultuurmaand/Open Monumentendag is geopend tijdens de Open Monumentenklassendag door wethouder Hans Wierikx bij het Arboretum in Oudenbosch.

Bekijk het filmpje van deze feestelijke opening


Digitale nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand

Via de digitale nieuwsbrief worden de culturele instellingen, verenigingen en stichtingen in de gemeente Halderberge regelmatig op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws rondom Open Monumentendag en Cultuurmaand. Wilt u de nieuwsbrief in 2021 ontvangen, stuur dan een mailtje naar m.otten@halderberge.nl U vraagt daar ook eerder verschenen exemplaren op.

pdf Cultuurmaand Halderberge nieuwsbrief 4-2021 (PDF, 828.51 KB)

Cultuurprijs Halderberge

Met de Cultuurprijs Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning leveren. Ook moeten zij zich inzetten voor het sociaal-culturele leven in de gemeente. De voorzitter van de jury is de heer J.P.M. Bastiaanse. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van de ‘Werkgroep Halderbergse Cultuurmaand’. De jury is te bereiken via het mailadres vakjuryhalderberge@gmail.com. In 2020 is de Cultuurprijs (publiek) gewonnen door Mark Buijs. Aad Rijpsma won de vakjuryprijs.

Genomineerden 2021

Op 7 juli zijn door wethouder Hans Wierikx en juryvoorzitter Jac Bastiaanse de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurpijs 2021 bekendgemaakt. Dit zijn dit jaar:

Breng uw stem uit!

Dat kan de hele maand september.

Winnaar jeugdcultuurprijs 2021

Winnaar van de jeugdcultuurprijs is dit jaar Joris Wijnen uit Hoeven. Op jonge leeftijd heeft Joris al heel wat bereikt op cultureel gebied en zet hij zijn creativiteit, originaliteit, vakmanschap en enthousiasme in voor vele doeleinden.

Reglement cultuurprijzen

Het college heeft op 11 december 2018 een nieuw reglement cultuurprijzen Halderberge vastgesteld.

pdf reglement cultuurprijs Halderberge (PDF, 1.92 MB)

Monumentenprijs

Tijdens de Open Monumentendag in september 2021 is door wethouder Hans Wierikx voor de achtste keer de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is dit keer het Mastboomhuis in Oud Gastel. De prijs werd uitgereikt aan het bestuur van de Mastboom-Brosensstichting en bestaat uit een schildje en een cheque van € 750.

Bekijk het filmpje van de uitreiking van de Monumentenprijs 

Met de Monumentenprijs wil het college zijn waardering uitspreken aan de eigenaar die zich met passie heeft ingezet voor behoud, herstel of herbestemming van een monument. Termijn voor aanmelding van genomineerden sluit elk jaar op 1 juni.


Belangrijke datums

Cultuurmaand 10 sept. tot en met 9 okt. 2021
Afsluitingsavond Cultuurmaand met uitreiking Cultuurprijs zaterdagavond 9 oktober 2021

Contactpersonen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze contactpersonen.

Uw Reactie
Uw Reactie