Cultuurmaand en Open Monumentendag

Elk jaar vindt de Halderbergse cultuurmaand plaats, die traditiegetrouw afgesloten wordt met de uitreiking van de Halderbergse Cultuurprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het thema van 2020 is ‘Leermonument’.

De Cultuurprijs

Peggy Bus - glaskunstenaar, Wim de Veth - saxofonist en Muziekvereniging St Caecilia Hoeven waren allen genomineerd voor de Cultuurprijs 2019. Peggy Bus won zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs.


Digitale nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand

Via de digitale nieuwsbrief worden de culturele instellingen, verenigingen en stichtingen in de gemeente Halderberge regelmatig op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws rondom Open Monumentendag en Cultuurmaand. Wilt u de nieuwsbrief in 2020 ontvangen, stuur dan een mailtje naar m.otten@halderberge.nl

pdf Nieuwsbrief Cultuurmaand en Open Monumentendag november 2019 (PDF, 902.18 KB)

Cultuurprijs Halderberge

Met de Cultuurprijs Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning leveren. Ook moeten zij zich inzetten voor het sociaal-culturele leven in de gemeente. De voorzitter van de jury is de heer J.P.M. Bastiaanse. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van de ‘Werkgroep Halderbergse Cultuurmaand’. De jury is te bereiken via het mailadres vakjuryhalderberge@gmail.com. In 2019 is de Cultuurprijs gewonnen door Peggy Bus. 

Het college heeft op 11 december 2018 een nieuw reglement cultuurprijzen Halderberge vastgesteld.

pdf reglement cultuurprijs Halderberge (PDF, 1.92 MB)

Monumentenprijs

Tijdens de Open Monumentendag in september 2019 is door wethouder Hans Wierikx voor de zesde keer de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is dit keer het zusterhuis aan de Havenstraat in Stampersgat. De prijs is uitgereikt aan de familie Bals-Heijkoop en bestaat uit een monumentenschildje en een Mariabeeld voor in de nis in de zijgevel van het pand. Met deze prijs wil het college zijn waardering uitspreken aan de eigenaar die zich met passie heeft ingezet voor behoud, herstel of herbestemming van een monument. Termijn voor aanmelding van genomineerden sluit elk jaar op 1 juni.


Contactpersonen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze contactpersonen.

Uw Reactie
Uw Reactie