Cultuurmaand en Open Monumentendag

Elk jaar vindt de Halderbergse cultuurmaand plaats, die traditiegetrouw afgesloten wordt met de uitreiking van de Halderbergse Cultuurprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het thema van 2021 is 'Mijn monument is jouw monument'.

Inspiratiedocument 

Speciaal voor de Cultuurmaand is een inspiratiedocument gemaakt met allerlei ideeen rondom het thema Mijn monument is jouw monument'.

pdf Inspiratiedocument Mijn monument is jouw monument (PDF, 6.93 MB)

Halderbergs Talent; Doe je mee?

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool of klas 1 of 2 van de middelbare school? Schrijf je in voor de voorronde van Halderbergs Talent! Laat zien wat je kan en misschien ga jij wel door naar de finale op vrijdag 1 oktober in Cultureel Centrum Fidei et Arti in Oudenbosch. Daar maken we de top drie van Halderberge bekend. De winnaar mag zijn/haar optreden nogmaals vertonen tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Halderberge op zaterdag 9 oktober. Een optreden mag maximaal 5 minuten duren. Aanmelden kan tot 15 juni. Let op: deze activiteit gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. 

Inschrijfformulier Halderbergs Talent


Geef uw activiteiten door voor de brochure

Net als in 2020 wordt ook dit jaar de brochure alleen digitaal gepresenteerd en beschikbaar gesteld. Het grote voordeel hiervan is dat wijzigingen tot het laatste moment kunnen worden aangebracht. De flyer wordt wel gedrukt en verspreid via diverse uitgiftepunten. De eerste digitale flyer wordt in juli online gezet. Aanmelden van activiteiten kan tot 1 juli 2021 via onderstaande knop.

Aanmelden activiteiten Open Monumentendag - Cultuurmaand


Digitale nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand

Via de digitale nieuwsbrief worden de culturele instellingen, verenigingen en stichtingen in de gemeente Halderberge regelmatig op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws rondom Open Monumentendag en Cultuurmaand. Wilt u de nieuwsbrief in 2021 ontvangen, stuur dan een mailtje naar m.otten@halderberge.nl

pdf Cultuurmaand Halderberge Nieuwsbrief 3 - 2021 (PDF, 367.46 KB) pdf Cultuurmaand Halderberge Nieuwsbrief 2 - 2021 (PDF, 599.7 KB) pdf Cultuurmaand Halderberge Nieuwsbrief 1 - 2021 (PDF, 2.09 MB)

Cultuurprijs Halderberge

Met de Cultuurprijs Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning leveren. Ook moeten zij zich inzetten voor het sociaal-culturele leven in de gemeente. De voorzitter van de jury is de heer J.P.M. Bastiaanse. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van de ‘Werkgroep Halderbergse Cultuurmaand’. De jury is te bereiken via het mailadres vakjuryhalderberge@gmail.com. In 2020 is de Cultuurprijs (publiek) gewonnen door Mark Buijs. Aad Rijpsma won de vakjuryprijs.

Stemmen op de genomineerden is jaarlijks mogelijk vanaf 1 september tot 1 oktober op deze website.

Reglement

Het college heeft op 11 december 2018 een nieuw reglement cultuurprijzen Halderberge vastgesteld.

pdf reglement cultuurprijs Halderberge (PDF, 1.92 MB)

Monumentenprijs

Tijdens de Open Monumentendag in september 2020 is door wethouder Hans Wierikx voor de zevende keer de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is dit keer de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara. De prijs werd uitgereikt aan het parochiebestuur van de Bernardusparochie en bestaat uit een schildje en een cheque van € 750.

Met de Monumentenprijs wil het college zijn waardering uitspreken aan de eigenaar die zich met passie heeft ingezet voor behoud, herstel of herbestemming van een monument. Termijn voor aanmelding van genomineerden sluit elk jaar op 1 juni.


Belangrijke datums

Aanmelden activiteiten voor in de brochure tot 1 juli 2021
Bekendmaking genomineerden Cultuurprijzen begin juli
Open Monumenten Klassendag vrijdag 10 september 2021
Cultuurmaand 10 sept. tot en met 9 okt. 2021
Open Monumentendag 10-11-12 september 2021
Afsluitingsavond Cultuurmaand met uitreiking Cultuurprijs zaterdagavond 9 oktober 2021

Contactpersonen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze contactpersonen.

Uw Reactie
Uw Reactie