Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2019

De jury voor de Cultuurprijs Halderberge maakte tijdens het 4e Halderbergs Cultuur Café de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

Ik stem op:

Cultuurmaand en Open Monumentendag

Elk jaar vindt de Halderbergse cultuurmaand plaats, die traditiegetrouw afgesloten wordt met de uitreiking van de Halderbergse Cultuurprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst. De cultuurmaand start op 6 september 2019. Het thema van 2019 is 'Plekken van plezier'.

Brochure Cultuurmaand

De Cultuurmaand-brochure is af! Kleurrijk en vooral bomvol met veel leuke en gezellige culturele activiteiten in en om Halderberge. Bekijk snel wat u in de Cultuurmaand gaat doen: 

pdf Brochure Cultuurmaand 2019 (PDF, 6.46 MB)

De gids is op te halen bij een aantal punten in de gemeente. Onder andere bij:

  • VVV-kantoren in Roosendaal, Breda, Zevenbergen, Etten-Leur, Zundert
  • Bibliotheek-vestigingen in Roosendaal, Oudenbosch
  • de basiliek, Bovendonk, de Laurentiuskerk, de kerk in de Fenkelstraat
  • diverse horecagelegenheden in de gemeente
  • de campings in de gemeente, Bosbad Hoeven
  • tandartsen, fysiotherapeuten en huisartsenpraktijken
  • de pluspunten, steunpunten en WOZOCO’s

Stemmen voor de Cultuurprijs

Genomineerden Peggy Bus - glaskunstenaar, Wim de Veth - saxofonist en Muziekvereniging St Caecilia Hoeven zijn allen genomineerd voor de Cultuurprijs. U kunt nog tot 1 oktober via deze website uw stem uitbrengen. Weet u nog niet op wie u wilt stemmen? De genomineerden stellen zich graag aan u voor in een filmpje


Word jij dit jaar de winnaar van Halderbergs Talent?

Ook dit jaar organiseren we tijdens de Cultuurmaand de talentenwedstrijd ‘Halderbergs Talent’, waarbij Halderbergse leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en leerlingen van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs (ook buiten Halderberge op school) hun talent op het gebied van dans, muziek, theater en literatuur laten zien. De finale is op 27 september. De winaar mag optreden tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs. 

Meer informatie: Nelleke van Aken, Coördinator Marktplaats Cultuureducatie via marktplaats@cultuureducatiehalderberge.nl of 06-51826931.


Digitale nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand

Via de digitale nieuwsbrief worden de culturele instellingen, verenigingen en stichtingen in de gemeente Halderberge regelmatig op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws rondom Open Monumentendag en Cultuurmaand. Wilt u de nieuwsbrief in 2019 ontvangen, stuur dan een mailtje naar m.otten@halderberge.nl

pdf Nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand - nummer 1 2019 (PDF, 885.39 KB) pdf Nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand - nummer 2 2019 (PDF, 1022.83 KB) pdf Nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand - nummer 3 2019 (PDF, 1.06 MB) pdf Nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand - nummer 4 2019 (PDF, 966.7 KB) pdf Nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand nummer 5 2019 (PDF, 954.92 KB) pdf Nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand - nummer 6 2019 (PDF, 1.03 MB)

Cultuurprijs Halderberge

Met de Cultuurprijs Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning leveren. Ook moeten zij zich inzetten voor het sociaal-culturele leven in de gemeente. De voorzitter van de jury is de heer J.P.M. Bastiaanse. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van de ‘Werkgroep Halderbergse Cultuurmaand’. De jury is te bereiken via het mailadres vakjuryhalderberge@gmail.com. In 2018 is de Cultuurprijs gewonnen door Arie Onnink. Termijn voor aanmelding van genomineerden is tot 1 juni.

Het college heeft op 11 december 2018 een nieuw reglement cultuurprijzen Halderberge vastgesteld.

pdf reglement cultuurprijs Halderberge (PDF, 1.92 MB)

Monumentenprijs

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september jl. is door wethouder Hans Wierikx voor de zesde keer de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is dit keer het zusterhuis aan de Havenstraat in Stampersgat. De prijs is uitgereikt aan de familie Bals-Heijkoop en bestaat uit een monumentenschildje en een Mariabeeld voor in de nis in de zijgevel van het pand. Met deze prijs wil het college zijn waardering uitspreken aan de eigenaar die zich met passie heeft ingezet voor behoud, herstel of herbestemming van een monument. Termijn voor aanmelding van genomineerden is gesloten op 1 juni.


Contactpersonen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze contactpersonen.


Belangrijke data 

Cultuurmaand 6 september tot en met 5 oktober 2019
Finale Halderbergs Talent 27 september 2019
Afsluitingsavond Cultuurmaand en uitreiking cultuurprijs 5 oktober 2019
Uw Reactie
Uw Reactie