Cultuurmaand en Open Monumentendag

Elk jaar vindt de Halderbergse cultuurmaand plaats, die traditiegetrouw afgesloten wordt met de uitreiking van de Halderbergse Cultuurprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het thema van 2021 is nog niet bekend.

Digitale nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand

Via de digitale nieuwsbrief worden de culturele instellingen, verenigingen en stichtingen in de gemeente Halderberge regelmatig op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws rondom Open Monumentendag en Cultuurmaand. Wilt u de nieuwsbrief in 2021 ontvangen, stuur dan een mailtje naar m.otten@halderberge.nl


Cultuurprijs Halderberge

Met de Cultuurprijs Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning leveren. Ook moeten zij zich inzetten voor het sociaal-culturele leven in de gemeente. De voorzitter van de jury is de heer J.P.M. Bastiaanse. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van de ‘Werkgroep Halderbergse Cultuurmaand’. De jury is te bereiken via het mailadres vakjuryhalderberge@gmail.com. In 2020 is de Cultuurprijs (publiek) gewonnen door Mark Buijs. Aad Rijpsma won de vakjuryprijs.

De genomineerden voor 2020 waren:

Stemmen op de genomineerden was mogelijk vanaf 1 september tot 1 oktober op deze website.

Reglement

Het college heeft op 11 december 2018 een nieuw reglement cultuurprijzen Halderberge vastgesteld.

pdf reglement cultuurprijs Halderberge (PDF, 1.92 MB)

Monumentenprijs

Tijdens de Open Monumentendag in september 2020 is door wethouder Hans Wierikx voor de zevende keer de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is dit keer de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara. De prijs werd uitgereikt aan het parochiebestuur van de Bernardusparochie en bestaat uit een schildje en een cheque van € 750.

Met de Monumentenprijs wil het college zijn waardering uitspreken aan de eigenaar die zich met passie heeft ingezet voor behoud, herstel of herbestemming van een monument. Termijn voor aanmelding van genomineerden sluit elk jaar op 1 juni.


Contactpersonen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze contactpersonen.

Uw Reactie
Uw Reactie