Cultuurmaand en Open Monumentendag

Elk jaar vindt de Halderbergse cultuurmaand plaats, die traditiegetrouw afgesloten wordt met de uitreiking van de Halderbergse Cultuurprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het thema van 2020 is ‘Leermonument’.

pdf Brochure open monumentendag en cultuurmaand 2020 (PDF, 1.36 MB)


Meld uw activiteiten aan voor de Cultuurmaand

Ook dit jaar maken we weer een kleurrijke brochure met alle activiteiten die tijdens de Cultuurmaand/Open Monumentendag georganiseerd worden. Dit jaar in een nieuw jasje....Wilt u uw activiteit aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier Cultuurmaand in. Leuk dat u meedoet! Succes met de voorbereidingen.


Digitale nieuwsbrief Open Monumentendag en Cultuurmaand

Via de digitale nieuwsbrief worden de culturele instellingen, verenigingen en stichtingen in de gemeente Halderberge regelmatig op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws rondom Open Monumentendag en Cultuurmaand. Wilt u de nieuwsbrief in 2020 ontvangen, stuur dan een mailtje naar m.otten@halderberge.nl

pdf Cultuurmaand en Open monumentendag - nieuwsbrief 4-2020 (PDF, 1.01 MB) pdf Cultuurmaand en Open monumentendag - nieuwsbrief 3-2020 (PDF, 918.84 KB) pdf Cultuurmaand en Open monumentendag - nieuwsbrief 2-2020 (PDF, 760.02 KB) pdf Cultuurmaand en Open monumentendag - nieuwsbrief 1-2020 (PDF, 864.24 KB)

Cultuurprijs Halderberge

Met de Cultuurprijs Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning leveren. Ook moeten zij zich inzetten voor het sociaal-culturele leven in de gemeente. De voorzitter van de jury is de heer J.P.M. Bastiaanse. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van de ‘Werkgroep Halderbergse Cultuurmaand’. De jury is te bereiken via het mailadres vakjuryhalderberge@gmail.com. In 2019 is de Cultuurprijs gewonnen door Peggy Bus. 

De genomineerden voor 2020 zijn:

  • Mark Buijs (inspirator cultureel erfgoed)
  • Aad Rijpsma (schilder/kunstenaar)
  • Joep de Wildt (tonprater)

Stemmen op de genomineerden kan vanaf 1 september tot 1 oktober op deze website.

Reglement

Het college heeft op 11 december 2018 een nieuw reglement cultuurprijzen Halderberge vastgesteld.

pdf reglement cultuurprijs Halderberge (PDF, 1.92 MB)

Monumentenprijs

Tijdens de Open Monumentendag in september 2019 is door wethouder Hans Wierikx voor de zesde keer de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is dit keer het zusterhuis aan de Havenstraat in Stampersgat. De prijs is uitgereikt aan de familie Bals-Heijkoop en bestaat uit een monumentenschildje en een Mariabeeld voor in de nis in de zijgevel van het pand. Met deze prijs wil het college zijn waardering uitspreken aan de eigenaar die zich met passie heeft ingezet voor behoud, herstel of herbestemming van een monument. Termijn voor aanmelding van genomineerden sluit elk jaar op 1 juni.


Belangrijke data

tot 5 september 2020 aanmelden activiteiten
11 september 2020 Open Monumenten Klassendag
11/9 tot en met 10/10 2020 Cultuurmaand
11/12/13 september 2020 Open Monumentendag
14 oktober 2020 Afsluitingsavond Cultuurmaand met uitreiking Cultuurprijs

Contactpersonen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze contactpersonen.

Uw Reactie
Uw Reactie