Correctieverzoek BRP

Algemeen

U bent verplicht er voor te zorgen dat uw gegevens juist in de Basisregistratie Personen (BRP) staan. Als u merkt dat dit niet zo is, geef dit dan direct door.

Hoe het werkt

Met DigiD kunt u uw gegevens controleren via deze website van Mijn Overheid.

  • U kunt het verzoek schriftelijk indienen. In het verzoek vermeldt u uw persoonsgegevens en de gegevens die gewijzigd moeten worden. Stuur een kopie van een geldig identiteitskaart of paspoort mee. Vergeet niet het verzoek te ondertekenen.

    U kunt het sturen naar:

Gemeente Halderberge
Postbus 5
4730 AA Oudenbosch

  • Als originele documenten (zoals geboorteakte en een huwelijksakte) uit het buitenland afkomstig zijn, mag het document niet ouder zijn dan een half jaar en moet het gelegaliseerd zijn.
  • Documenten die niet in het Nederlands of Engels zijn gesteld, moeten in Nederland in het Nederlands vertaald worden door een daartoe beëdigde vertaler. Voor meer informatie over het legaliseren van buitenlandse documenten kijkt u op deze website van Rijksoverheid.
  • Soms kunt u ook gegevens laten verwijderen. Ook dit vraagt u schriftelijk aan.
  • Heeft u een geadopteerd kind dat jonger is dan 16 jaar of bent u zelf geadopteerd? Dan kunt u gegevens laten verwijderen van voor de adoptie. Dit is ook mogelijk met gegevens van vóór een geslachtsverandering.

Hoe lang duurt het

In principe duurt een aanpassing van uw gegevens maximaal 6 weken. Als u gegevens over uw burgerlijke staat of nationaliteit wilt wijzigen, kan de gemeente zo nodig de termijn steeds met 8 weken verlengen.

Kosten

Een correctieverzoek doen, kost niets.