Corona raakt ons allemaal - verklaring burgemeester Bernd Roks

Corona raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met onze familie, vrienden en collega’s. Dat is moeilijk. Zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we nog langer in onzekerheid leven.

We komen in een fase waarin nog meer van ons gevraagd gaat worden dan dat al werd. Er is verlies op alle fronten en dat gaat steeds meer gevoeld worden. Ondernemers die harde klappen krijgen. Mensen die hun baan verliezen. Jongeren die beperkt worden in alles wat belangrijk is als je jong bent. Mensen die eenzaam zijn. Corona is een virus dat niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk een enorme impact heeft.

De bestrijding van het coronavirus schreeuwt om minder sociale contacten. Dat doet ons zeer. Ik hoor nu steeds meer mensen zeggen: “Ik ben corona zat”. Dat begrijp ik helemaal. Ook ik heb dit gevoel. Maar helaas is dat niet de werkelijkheid. Zoals onze minister-president al zei: “Helaas is Corona nog niet klaar met ons.” We moeten het echt samen volhouden.

Op dinsdag 6 oktober, midden in de Week tegen Eenzaamheid, is het landelijke initiatief ‘aandacht voor elkaar’ gestart waarin de gevolgen van de coronacrisis centraal staan. Onze dorpendichter, Elly Schepers-Corstjens, schreef er vorige week dinsdag een mooi gedicht over. Wij sluiten hier als gemeente Halderberge graag bij aan. Dat we luisteren, helpen en begrip tonen. Dat is de boodschap en het doel van dit initiatief. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook al is dat op afstand.

Heb jij een goed idee waarmee je klaar staat voor anderen? Of wil je graag je verhaal vertellen? Ga naar aandachtvoorelkaar.nl of deel jouw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar