Bladkorven in de wijk

Publicatiedatum: 
6 okt 2021
De bladeren beginnen weer van de bomen te vallen. Daarom plaatst de gemeente ook dit jaar op diverse locaties bladkorven. De korven legen we vervolgens wekelijks.

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren. Het is niet de bedoeling dat er ander groenafval, restafval of grof vuil in de korven belandt. Ander afval dan blad is niet gewenst, omdat het afval dan tegen veel hogere kosten verwerkt moet worden. Als we ander afval dan blad aantreffen, halen we de bladkorf weg.

Blad ruimen

Naast het plaatsen van bladkorven zijn onze plantsoenmedewerkers ook dit najaar regelmatig in de weer met het ruimen van blad. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk dat alle straten en plantsoenen in deze periode voortdurend volledig vrij van bladeren zijn. Wij vragen uw begrip hiervoor. Het is nu eenmaal herfst!

Geen bladkorf in de buurt?

Als er geen bladkorf bij u in de buurt staat, dan kunt u bladafval aanbieden in uw eigen GFT – container. Saver leegt de container kosteloos op de vaste ophaaldagen.

Zelf bladcompost maken

Ook kunt u overwegen om zelf bladcompost te maken. Bladcompost is erg geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Wie geen composthoop heeft, maakt eenvoudig zelf bladcompost door natte bladeren te mengen met een handje kalk en dit te verzamelen in een dichtgebonden vuilniszak. Prik een paar gaatjes in de zak, zet de zak weg, en profiteer in het voorjaar van uw eigen bladcompost.