Bijeenkomst over eenzaamheid in Halderberge

Publicatiedatum: 
8 aug 2017
De laatste tijd horen en lezen we veel over eenzaamheid. Wist u dat 40% van de ouderen in Halderberge heeft aangegeven zich in bepaalde mate eenzaam te voelen? En dat eenzaamheid niet alleen speelt bij ouderen, maar ook bij jongeren en volwassenen? Veel mensen vinden het moeilijk om hierover te praten. Graag komen wij te weten wie zich eenzaam voelt in onze gemeente, hoe wij deze mensen kunnen bereiken en hoe we eenzaamheid bespreekbaar kunnen maken.

Om hier een beter beeld van te krijgen, wordt er op woensdagavond 20 september om 19.00 uur in het gemeentehuis een bijeenkomst georganiseerd.

Bijeenkomst 20 september

Anja Machielse (bijzonder hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de universiteit voor humanistiek in Utrecht) en Jeanette Rijks (haar bedrijf Factor 5 deelt haar deskundigheid over eenzaamheid met zoveel mogelijk professionals) vertellen wat zij weten over eenzaamheid. Het doel van de bijeenkomst is om met professionals, vrijwilligers en belangstellenden kennis te delen over eenzaamheid, aan te geven wat helpt om eenzaamheid tegen te gaan en samen praktijkoplossingen te vinden. Een werkgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de SOH (=Samenwerkende Ouderenorganisaties Halderberge), Seniorenraad en de gemeente organiseert de bijeenkomst.

Na de bijeenkomst

Na de bijeenkomst brengt de Seniorenraad Halderberge een advies uit aan de gemeente hoe om te gaan met eenzaamheid. Dit wordt vertaald in beleid en concrete acties. Wij kunnen en willen dit als gemeente niet alleen doen. Daarom willen we u of uw organisatie graag ontmoeten op 20 september. Heeft u interesse? Meldt u dan aan door vóór 1 september 2017 een e-mail te sturen naar b.derene@halderberge.nl.