Bent u mantelzorger? Mantelzorgondersteuner Ingrid van de Pol staat voor u klaar!

Publicatiedatum: 
11 mrt 2019
Zorgt u langdurig voor uw partner, uw kind, een vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. Het voelt vaak vanzelfsprekend om voor iemand te zorgen die dichtbij staat. Toch kan deze zorg zwaar voor hen zijn en intensief. Zij kunnen soms ondersteuning gebruiken. Deze ondersteuning wordt in Halderberge verzorgd door Ingrid van de Pol van ContourdeTwern. Maar waar kan zij u precies mee helpen? En hoe kunt u haar bereiken?

Mantelzorg is zeer waardevol

Ingrid van de Pol: “Niet iedereen die wel eens een klusje doet voor een familielid of bekende is een mantelzorger. Een mantelzorger is iemand die langdurig extra ondersteuning geeft aan een familielid of bekende. Deze zorg is zeer waardevol. Het betekent alleen ook dat dit een extra belasting geeft voor degene die de zorg geeft. Denk maar aan extra taken, emoties en bezorgdheid. 

Ondersteuning of een luisterend oor

Voor mantelzorgers is het belangrijk dat ze weten dat ze er niet alleen voor staan, aldus Ingrid van de Pol: “U kunt mij benaderen voor ondersteuning in de breedste zin van het woord. Ik kan u helpen met het zoeken naar een oplossing voor zaken waar u tegenaan loopt. Maar ik kan ook een luisterend oor voor u zijn. Soms is dat al voldoende. Verder ben ik te benaderen voor een contactgroep voor mantelzorgers. Ik regel ook het Mantelzorgbedankje wat elk jaar aangevraagd kan worden.’

Waar kan ik terecht met vragen?

Zit u met een vraag of wilt u met iemand praten over wat u als mantelzorger bezighoudt? Neem dan contact op met Ingrid van de Pol van ContourdeTwern via telefoonnummer 06 10526950 (bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur) of via e-mailadres ingridvandepol@contourdetwern.nl

U kunt ook langs komen bij de spreekuren van de wijkteams waar Ingrid bij aansluit. Op dinsdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur vindt u haar bij het Pluspunt in Hoeven (De Halderberg 74, Hoeven). Op donderdag vindt u haar van 10.00 uur tot 11.30 uur bij het Pluspunt in Oud Gastel (Veerkensweg 13, Oud Gastel).