Aanmelden Rookvrije Generatie Awards West-Brabant

Publicatiedatum: 
19 nov 2021
Meld een initiatief aan dat een bijdrage heeft geleverd aan een Rookvrije Generatie in West-Brabant. Dan maakt dit initiatief kans op de regionale Rookvrije Generatie Award.  De Awards werden eerder al landelijk uitgereikt.

Op steeds meer plekken zie je de rookvrij-bordjes verschijnen bij sportverenigingen, kinderboerderijen, gemeentelijke speelplekken tot ziekenhuizen. Allemaal belangrijke stappen die ervoor zorgen dat ‘rookvrij’ steeds meer de norm wordt. Zo beschermen we kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

“In West-Brabant is er nog een lange weg te gaan als het gaat om rookvrij plekken. Hopelijk kunnen we – met deze Rookvrije Generatie Awards – initiatieven een impuls geven om daadwerkelijk aan de slag te gaan. We hebben met z’n alle de verantwoordelijkheid om nu in actie te komen om onze toekomstige generatie te beschermen tegen tabaksrook. Ik ben benieuwd welke inspirerende acties van de grond komen en in aanmerking komen voor de regionale Rookvrije Generatie Awards”, aldus Clemens Piena, ambassadeur van de Rookvrije Generatie in West-Brabant.

Aanmelden initiatieven 

Tot en met 15 april 2022 kan iedereen initiatieven aanmelden die een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie. Uit alle aanmeldingen worden een aantal initiatieven geselecteerd. Hierop kan het publiek vanaf half mei 2022 stemmen. Publiekstemmen tellen voor 50% mee, de andere 50% wordt door de jury toegekend. Eind juni 2022 maken we de winnaar bekend. Deze winnaar zetten we in het zonnetje én wint een geldbedrag van €500 om in te zetten voor een gezonde leefstijl voor zijn of haar initiatief. Aanmelden regionale Rookvrije Generatie Awards West-Brabant kan via: www.ggdwb.nl/awardsrookvrij