Aangifte vermissing paspoort of identiteitskaart

Als u uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart kwijt bent, doet u aangifte van vermissing bij de gemeente. U geeft online de vermissing door via de knop 'vermissing doorgeven'. Log in met uw DigiD. Is het paspoort of de identiteitskaart vermist van uw kind onder de 12 jaar? En heeft u het gezag? Log in met uw DigiD. U komt bij het veld 'Duidelijke omschrijving wat er gebeurd is'. Schrijf daar dat het om een paspoort of identiteitskaart van uw kind jonger dan 12 jaar is.

Wat moet u weten?

Wie kan de aangifte van vermissing invullen?

personen die staan ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Halderberge die hun paspoort of identiteitskaart kwijt zijn

Paspoort kind

  • één van de ouders of gezaghouders van kinderen tot en met 11 jaar
  • één van de ouders of gezaghouders van kinderen vanaf 12 jaar
  • kinderen vanaf 12 jaar mogen zelf aangifte van vermissing doen en een nieuw paspoort aanvragen. Hiervoor is vooraf toestemming nodig van beide ouders of gezaghouders

Hoe lang duurt het voor de vermissing verwerkt is?

Na het invullen krijgt u meteen een e-mail met uw verklaring in een pdf-bestand. Binnen twee werkdagen is uw verklaring van vermissing verwerkt in het systeem. U krijgt een e-mail ter bevestiging.

Wat moet u doen als u in het buitenland uw reisdocument kwijt raakt?

Verblijft u in het buitenland, dan vult u op deze pagina online de verklaring van vermissing in met uw Digid. Voor meer informatie kijkt u op de website van Rijksoverheid.

Uw oude paspoort teruggevonden?

Heeft u een nieuw paspoort aangevraagd en vindt u daarna uw oude paspoort terug? Dan moet u uw oude paspoort inleveren bij de gemeente.

Heeft u aangifte gedaan van vermissing maar nog geen nieuw paspoort aangevraagd? Ook dan moet u uw teruggevonden paspoort inleveren bij de gemeente.

De aangifte van de vermissing kan niet worden teruggedraaid. Het document wordt vernietigd.

Wat kost het?

De aangifte van vermissing is gratis. Voor de aanvraag van een nieuw documenten worden wel kosten in rekening gebracht. Zie pagina paspoort of identiteitskaart.