Aangescherpte maatregelen kabinet. Bijeenkomsten komen tot en met 1 juni te vervallen. Medewerkers blijven thuiswerken

Publicatiedatum: 
24 mrt 2020
Het kabinet heeft op 23 maart aangescherpte maatregelen genomen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Deze aangescherpte maatregelen gelden tot en met 6 april. Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april) ook met minder dan 100 mensen. Ook openbare bijeenkomsten vanuit de gemeente komen tot en met 1 juni te vervallen. 

De burgemeester kan gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken of wijken. Bij groepen van 3 of meer personen die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen en kinderen, zijn hiervan uitgezonderd. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.

Gemeentehuis in de ochtend open, alleen op afspraak

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur. U kunt niet meer zonder afspraak in het gemeentehuis terecht, behalve bij de snelbalie voor het afhalen van documenten. Ook de snelbalie is alleen in de ochtend open.

Het gemeentehuis is elke werkdag van 8.30 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 14 0165. Vanaf 23 maart is de publieksbalie van Burgerzaken in de ochtend geopend op afspraak. De wijkteams zijn telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur via telefoonnummer 14 0165. Het Omgevingsloket is in de ochtend telefonisch bereikbaar. Deze maatregelen gelden tot en met 6 april.

De medewerkers van de gemeente Halderberge blijven zoveel als mogelijk thuis werken. Dat kan betekenen dat als u de gemeente belt, het wat langer duurt voordat u iemand aan de lijn krijgt. Wij vragen uw begrip hiervoor. Deze maatregelen gelden tot en met 6 april 2020.

Lees hier de veelgestelde vragen over de nieuwe maatregelen
Wilt u meer informatie over het Corona virus?
Kijk dan op www.rivm.nl of www.vrmwb.nl 

Wilt u een afspraak maken? Dat kan via deze website. Let op: betalen kan alleen met uw pinpas. Wij nemen geen contante betalingen aan.
Wilt u de gemeente bereiken? U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@halderberge.nl. De gemeente is via Twitter bereikbaar via @Halderberge of via Facebook.